Här hittar du information om våra pågående och avslutade projekt.

För att följa vårt arbete ber vi dig att följa oss på sociala medier

Inspiration for change

Ett projekt som handlar om att inspirera ungdomar till att göra rätt val i livet. Det var också föreningens första projekt.

Genom att bjuda in lokala profiler som berättade om sina vägar till där de är idag fick ungdomarna både tips och råd på hur de själva kan lyckas i samhället. Visionen är att inspirationskvällar ska vara återkommande event.

Vi vill rikta ett stort tack till Mubarik(Politiker), Mohammed(Ingenjör) och Jaffar(Lastbilsmekaniker) som valde att ställa upp på eventet.

Din Röst Gör Skillnad

Ett projekt med syftet att öka valdeltagandet i socialt utsatta områden. Målgruppen är unga och personer med utländsk bakgrund. Genom föreläsningar, seminarier och workshops i skolor och föreningar vill vi öka kunskapen om hur viktigt det är att rösta som en individ i samhället.

Med demokratiambassadörer placerade på strategiska områden med målet att sprida kunskap och få människor att rösta. Vi kommer även att delta som medarrangörer till demokratifestivalen Malmödalen i Rosengård som äger rum 19 - 26e augusti.

Läger med naturskyddsföreningen

Tillsammans med naturskyddsföreningen har ZigZags ungdomar åkt på läger under en helg. Platsen var Hörjelgården, en gård som ligger mitt i naturen nära Tomelilla.

Ungdomarna fick lära sig om naturen, vilka lagar som gäller och olika namn på växter/träd. Intressant tyckte ungdomarna som för första gången fick prova på ett sådan koncept. Förutom kunskap om naturen fick ungdomarna en workshop inom presentationsteknik av ZigZag, båda delarna uppskattades.

Lägret var helt kostnadsfritt och vi på ZigZag tackar naturskyddsföreningen för att ha skapat möjligheten för våra ungdomar.

Har du synpunkter eller frågor? Vill du bli medlem eller bara komma i kontakt med oss? Tveka inte, skicka iväg ett mej!

Ystadvägen 17
214 30, Malmö